פרסומים
- עוקץ המים: החברה שמוכרת מסננים לקשישים בעזרת ניסוי כימי מטעה לי אברמוביץ', כתבת צרכנות ותיירות 10 Feb 2016
בכתבה שפורסמה בפברואר 2016 במסגרת חדשות ערות 2, מסביר ומדגים ד"ר קרן את שיטת העוקץ בה משתמשים שרלטנים מחברות שונות כדי ל"עקוץ" לקוחות תמימים ולמכור להם מערכות של אוסמוזה הפוכה. בעזרת שתי אלקטרודות, כוס מי ברז וספק כוח מדגימים סוכני המכירות הזריזים כיצד המים שאנו שותים מהברז הינם "מלוכלכים".....
- טיהור מים - אוסמוזה הפוכה "לחיות טוב", ערוץ 2 14 Mar 2012
בראיון המתפרסם בסרטון הזה מסביר ד"ר צבי קרן על ההבדל בין מטהר רגיל ומטהר העובד בשיטה של אוסמוזה הפוכה, מה החשיבות של תו תקן הניתן למערכת לטיהור מים ומה מוסיף השימוש במטהר מים. המים במדינת ישראל מטופלים ע"י חברת מקורות והרשויות המקומיות וכימיקלים רבים מוספים למים. המערכות לטיהור מים מנקות את המים ומשפרות את איכותם וטעמם.
- מתחילים לייבא ספיר מרץ, גלובס 17 May 2011
בכתבה זו מסביר דר' קרן את חלקו של מכון התקנים הישראלי בתהליך היבוא. בעוד שרוב תהליך השחרור מן המכס של משלוח טובין הינו טכני ברובו, הרי שתהליך השחרור ממכון התקנים הינו מקצועי ומחייב הכרת התקן הרלוונטי למוצר המיובא, הבנתו והתאמה של המוצר לדרישות התקן. תהליך הבדיקה גוזל זמן לא מעט וחשוב שכל יבואן מתחיל (וגם ותיק) יעשה שיעורי בית ויכיר היטב את התהליך.
- שתיה – מערכת אוסמוזה הפוכה אתר "עורכים" 13 Jul 2009
כפי שמסביר ד"ר קרן: "במערכת אוסמוזה הפוכה מתקבלים מים נקיים לחלוטין וסינון ברמה הגבוהה ביותר, כמעט שום דבר מלבד המים לא עובר את הממברנות, אך יחד עם זאת, בניגוד למערכות על בסיס פחם פעיל, במערכות של אוסמוזה הפוכה המים מאבדים מרכיבים חשובים לבריאות, מלחים ומינרלים כגון סידן, מגנזיום ופלואור ולכן הם גם מאבדים את טעמם הטוב"
- זהירות מים לינוי בר גפן, ערוץ 10 01 Aug 2009
סדרת תחקירים בהנחיית לינוי בר גפן, העוסקת בנושא מי השתייה בישראל ומנסה להציג את בעיית שתיית מי הברז בישראל. דר' צבי קרן מסביר את הבעייה עם המערכות הביתיות ועל מה יש להקפיד, מהדקה ה- 5:50
- האם הילד שלכם בטוח? רוני לינדר-גנץ,The Marker 12 Dec 2007
<b>בחלק גדול מהצעצועים המיובאים לישראל מתגלות תקלות חמורות. קבלו טיפים לרכישה בטוחה של צעצועים</b> ד"ר צבי קרן, ראש המעבדה לכימיה וטקסטיל במכון התקנים ומי שאחראי במכון על תחום הצעצועים, מדווח כיבמכון התקנים לא מתייחסים לתווית שהיבואן הדביק, אלא בודקים כל צעצוע מהותית לפי התקן ולפי הייעוד האמיתי שלו.
- מים מינרליים או מים מטוהרים מירי גריי, Mako 12 Oct 2008
דר' צבי קרן: "מי ברז הם יותר זולים, יותר זמינים ובדרך כלל באמת בריאים, אבל לפעמים מצויים בהם כל מיני זיהומים, בין אם כימיקלים ובין אם חיידקים שיש להתגבר עליהם". מים מינרלים, לדבריו, הם הקרובים ביותר למים הרצויים לנו.
- קרובים לצלחת הראלה סטוצקי, מעריב 09 Apr 2001
דר' צבי קרן: "פרט להטבעה ולתווית סימון, מומלץ לרכוש מערכות כלי אוכל ברשתות הגדולות ובחנויות המוכרות, הן משום שהן נותנות אחריות, והן משום שגם אם הן מחזיקות סחורה סוג ב', זו סחורה בטוחה שנבדקה".
- בחירת בקבוק הזנה לתינוק נטע דורון,אתר "מאמי" 30 Mar 2008
מסביר ד"ר צבי קרן, מנהל המעבדה לכימיה וטקסטיל של מכון התקנים: "קיים תקן ת"י 5113, העוסק במוצרי פלסטיק הבאים במגע עם מזון, אך הוא אינו עוסק ספציפית בבקבוקי תינוקות. לאור חשיבות הנושא, יוחלף תקן זה בקרוב בתקן חדש, המבוסס על תקן אירופאיEN14350 הייחודי לבקבוקי תינוקות. כאשר יפורסם תקן זה, בקרוב, הוא יהיה רשמי ומחייב ויכיל דרישות נוספות אשר אינן נבדקות היום.
- על המים הראלה סטוצקי, מעריב 03 Jan 2006
דר' קרן: "מים מינרליים נאספים ממעיינות שונים, ועל כן נבדלים בתכולת המינרלים שהם מכילים - עניין ששווה לבדוק לפני שרוכשים. כך או כך, הם המים האידיאליים לשתייה".